Rada branży



Marcin Chmielewski

finansista, z zamiłowania restaurator

Właściciel kilku wrocławskich restauracji m.in. Przystań i Marina. Wieloletni pracownik międzynarodowych instytucji finansowych, członek rad nadzorczych spółek notowanych na GPW. Konsultant świadczący usługi na rynku kapitałowym

 

Radosław Fronc

Prezes Zarządu Main Square Hospitality Group

Współwłaściciel i prezes kilkunastu krakowskich restauracji wchodzących w skład grupy MSHG m.in. Fiorentina, Szara Gęś, Kogel Mogel oraz Balthazar Design Hotel. Pasjonat podróży inspirowanych znakomitą kuchnią, winem i operą.

Malka Kafka

właścicielka Tel Aviv Urban Food

Startuperka, właścicielka i pomysłodawczyni sieci roślinnych restauracji Tel Aviv Urban Food. Partnerka w firmie Food Quantum, specjalizującej się w tworzeniu marek żywności wegańskiej i budowaniu franczyzowych modeli gastronomicznych.

 

Jakub Kaftański

współwłaściciel The Cool Cat

Współtwórca dwóch restauracji The Cool Cat nadających ton awangardowej scenie kulinarnej Warszawy. Szef kuchni bez kompleksów czerpiący ze wszystkich kultur. Człowiek mocno związany z kulturą hip-hop’ową, deskorolkowiec.

Justyna Kosmala

współwłaścicielka Charlotte

Współwłaścicielka sieci kawiarni-piekarni Charlotte. Chleb i wino (trzech w Warszawie, w Krakowie oraz we Wrocławiu) oraz baru Wozownia w Warszawie. Kreatorka i realizatorka dawnego baru i bazaru w starej Hali Koszyki.

 

Michał Kuter

właściciel i szef kuchni restauracji
A Nóż Widelec

Uznany szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w najlepszych restauracjach Wielkiej Brytanii. Twórca i szef kuchni uznanej poznańskiej restauracji A Nóż Widelec, autor książki kucharskiej, promotor kuchni polskiej w najlepszym wydaniu.

Paweł Oszczyk

dyrektor kulinarny sieci Hoteli Puro

Utytułowany szef kuchni prowadzący przez lata prestiżowe restauracje stolicy. Od trzech lat nadzoruje i rozwija koncepty kulinarne hoteli sieci Puro. Doświadczony lider, trener i mentor. Miłośnik wina i przyrody.

 

Piotr Popiński

właściciel GOOD FOOD CONCEPT

Restaurator, ekspert rynku gastronomicznego, promotor polskiej kultury kulinarnej. Właściciel restauracji ELIXIR by Dom Wódki, Czerwony Wieprz oraz Folk Gospoda, a także coctail baru The Roots. Organizator festiwalu Jedz Pij Warszawo.

Robert Sowa

szef kuchni, właściciel restauracji N31 i Fork

Autorytet kulinarny, osobowość telewizyjna, autor książek, wychowawca pokoleń kucharzy. Juror konkursów kulinarnych, twórca wielu konceptów kulinarnych, ambasador znanych marek spożywczych, kreator menu największych wydarzeń medialnych.